
Jadłospis dla dzieci
Jadłospis dla dzieci
09.03.2020 – 13.03. 2020
PONIEDZIAŁEK
Zupa jarzynowa , zabielana z świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 7,9
Spaghetti po bolońsku ze świeżą bazylia, surówka z białej kapusty z porem i jogurtem naturalnym ( 180 gr.+ 120 gr. ) – 1,3,9
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; BANAN, BISZKOPTY
WTOREK
Zupka z buraczków czerwonych, zagęszczana pulpą z włoszczyzny makaronem z pszenicy durum (200 ml + 60 ml ) – 1,3,7,9
Gołąbki z kapustą włoską, sos pomidorowy , ryż paraboliczny ( 120gr. +180gr. ) – 1,3,9
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; JOGURT NATURALNYN, PAŁECZKI KUKURYDZIANE
ŚRODA
Zupa z soczewicy czerwonej z mięsem wieprzowym i warzywami, świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9
Bogracz z pyzami , sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem i zieloną pietruszką ( 2 sztuki + 100 ml + 60gr. ) – 1,3,7
Kompot 150ml
PODWIECZOREK ; JABŁKO, HERBATNIKI BB
CZWARTEK
Rosół z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką ( 200 ml + 60 ml ) – 1,3,9
Kotlet z kurczaka w panierce z mąki pełnego przemiału -ziemniaki tłuczone z mlekiem, warzywa gotowane na parze ( 70 gr + 150gr. + 60 gr. ) – 3,7
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE
PIĄTEK
Zupa pomidorowa zabielana zaciągana pulpą z włoszczyzny i makaronem z pszenicy durum i świeża zieloną pietruszką ( 200ml + 60g )- 1,3,7,9
Filet z mintaja panierowany w bułce tartej z domieszką mąki z pełnego przemiału, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem ( 60 gr. + 150 gr. + 60gr. ) – 1,3,4,7
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCÓW , CHAŁKA Z MIODEM
Jadłospis dla dzieci dieta
09.03. 2020 r. – 13.03. 2020 r.
PONIEDZIAŁEK
Zupa jarzynowa niezabielana z świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9
Spaghetti po bolońsku ze świeżą bazylia, surówka z białej kapusty z porem ( 180 gr.+ 120 gr. ) – 1,3,9
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; BANAN , BISZKOPTY
WTOREK
Zupka z buraczków czerwonych , zagęszczana pulpą z włoszczyzny makaronem z pszenicy durum (200 ml+ 60 gr. ) – 1,3,9
Gołąbki z kapustą włoską, sos pomidorowy, ryż paraboliczny (120gr.+180gr.) – 1,9
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; MUS BRZOSKWINIOWO- JABŁKOWY ,PAŁKI
KUKURYDZIANE
ŚRODA
Zupa z soczewicy czerwonej z mięsem wieprzowym i warzywami,świeżą zieloną pietruszką 250 ml- 9
Bogracz z kluskami , sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem i zieloną pietruszką ( 2 sztuki + 100 ml + 60gr. ) – 1,3
Kompot 150ml
PODWIECZOREK; JABŁKO, KRĄŻKI RYŻOWE
CZWARTEK
Rosół z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 1,3,9
Kotlet z kurczaka w panierce z mąki pełnego ziarna – ziemniaki z wody , warzywa gotowane na parze – ( 70 gr + 150gr. + 60 gr. ) – 3
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE ( olej rzepakowy ,mleko sojowe)
PIĄTEK
Zupa pomidorowa niezabielana zaciągana pulpą z włoszczyzny i makaronem z pszenicy durum i świeża zieloną pietruszką ( 200ml + 60gr. ) – 1,3,9
Filet z mintaja panierowany w bułce tartej z domieszką mąki z pełnego przemiału, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem ( 60 gr. + 150 gr. + 60gr. ) – 1,3,4
Kompot 150 ml
PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCÓW, PIECZYWO CHRUPKIE Z MIODEM