Jadłospis dla dzieci

 Jadłospis dla dzieci

18.03.2019 – 22.03. 2019     

 

PONIEDZIAŁEK                                                                                                                        

Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniakami i jajkiem  250 ml – 1,3,7,9

Klopsiki w sosie pomidorowym, penne z  pszenicy durum ,surówka z białej  kapusty  z zielonym  ogórkiem , porem  świeżym koperkiem ( 60gr. + 160 gr. + 50 gr. ) – 1,3,7,9

Kompot 150 ml                                                                                                                                  

PODWIECZOREK ; BANAN, BISZKOPTY

                                                         

WTOREK                                                                                                                             

Zupka z cieciorki z świeżą zieloną pietruszka 250ml – 9

Ryż na mleku z pieczonym tartym jabłkiem i polewą z świeżych truskawek –  ( 180 gr. + 40 gr. + 20 gr. ) – 7            

Kompot 150 ml                                                                                                                                    

PODWIECZOREK ; JOGURT NATURALNY, PAŁECZKI KUKURYDZIANE

                                                      

ŚRODA                                                                                                                                     

Zupa ogórkowa zabielana na włoszczyźnie z zieloną pietruszką  250 ml – 7,9

Gulasz z kaszą jęczmienną, buraczki  z surowym tartym jabłkiem ( 100gr. + 160gr. + 60gr. ) – 1,9

Kompot 150 ml                                                                                                                                   

PODWIECZOREK ; JABŁKO, HERBATNIKI  BB

                                                    

CZWARTEK                                                                                                                         

Zupa rybna na włoszczyźnie z pomidorami i świeżym koperkiem ( 250 ml  ) – 1,3,7,9                                      

Jajko sadzone , ziemniaki tłuczone  , mizeria na jogurcie greckim z świeżym koperkiem  (1 sztuka + jedna porcja+ 150gr. + 60gr. )- 3,7

Kompot  150 ml  

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE                                                                                                                                                                                                

PIĄTEK  

Krupnik  z kaszy jaglanej  na włoszczyźnie z zieloną pietruszką   250 ml – 9

Pierogi z truskawkami i serem, masłem , polewa z owoców miksowanych  truskawki, porzeczki  ( 5sztuk + 50 gr. + 3ogr.  ) – 1,3,7

Kompot 150 ml                                                                                                                                 

PODWIECZOREK ; CHAŁKA  Z MIODEM ,MIX  WARZYWA  I  OWOCE   

Jadłospis dla dzieci dieta

18.03. 2019 r. – 22.03.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK                                                                                                                        

Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniakami i jajkiem  250 ml – 1,3,7,9

Klopsiki w sosie pomidorowym, penne z  pszenicy durum ,surówka z białej  kapusty  z zielonym  ogórkiem , porem  świeżym koperkiem ( 60gr. + 160 gr. + 50 gr. ) – 1,3,7,9

Kompot 150 ml                                                                                                                                  

PODWIECZOREK ; BANAN, BISZKOPTY

                                                         

WTOREK                                                                                                                             

Zupka z cieciorki z świeżą zieloną pietruszka 250ml – 9

Ryż na mleku z pieczonym tartym jabłkiem i polewą z świeżych truskawek –  ( 180 gr. + 40 gr. + 20 gr. ) – 7            

Kompot 150 ml                                                                                                                                    

PODWIECZOREK ; JOGURT NATURALNY, PAŁECZKI KUKURYDZIANE

                                                      

ŚRODA                                                                                                                                     

Zupa ogórkowa zabielana na włoszczyźnie z zieloną pietruszką  250 ml – 7,9

Gulasz z kaszą jęczmienną, buraczki  z surowym tartym jabłkiem ( 100gr. + 160gr. + 60gr. ) – 1,9

Kompot 150 ml                                                                                                                                   

PODWIECZOREK ; JABŁKO, HERBATNIKI  BB

                                                    

CZWARTEK                                                                                                                         

Zupa rybna na włoszczyźnie z pomidorami i świeżym koperkiem ( 250 ml  ) – 1,3,7,9                                      

Jajko sadzone , ziemniaki tłuczone  , mizeria na jogurcie greckim z świeżym koperkiem  (1 sztuka + jedna porcja+ 150gr. + 60gr. )- 3,7

Kompot  150 ml  

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE                                                                                                                                                                                                

PIĄTEK  

Krupnik  z kaszy jaglanej  na włoszczyźnie z zieloną pietruszką   250 ml – 9

Pierogi z truskawkami i serem, masłem , polewa z owoców miksowanych  truskawki, porzeczki  ( 5sztuk + 50 gr. + 3ogr.  ) – 1,3,7

Kompot 150 ml                                                                                                                                 

PODWIECZOREK ; CHAŁKA  Z MIODEM ,MIX  WARZYWA  I  OWOCE