Jadłospis dla dzieci

 Jadłospis dla dzieci

23.04.2019 – 26.04. 2019     

 

WTOREK

Zupka z buraczków czerwonych, zagęszczana pulpą z włoszczyzny  makaronem  z pszenicy durum (200 ml + 60 ml ) – 1,3,7,9

Gołąbki z kapustą włoską, sos pomidorowy , ryż paraboliczny   ( 120gr. +180gr. ) – 1,3,9                                     

Kompot  150 ml                 

PODWIECZOREK ; JOGURT NATURALNY, PAŁECZKI KUKURYDZIANE                                               

                                          

ŚRODA                 

Zupa z soczewicy czerwonej z  mięsem wieprzowym i warzywami, świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9

Bogracz z pyzami , sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem i zieloną pietruszką  ( 2 sztuki + 100 ml + 60gr. )   –  1,3,7                                                                                                                                                                                               

Kompot 150ml                                                                                                                                                                  

PODWIECZOREK ; JABŁKO, HERBATNIKI  BB                                      

                                                             

CZWARTEK 

Rosół  z makaronem z pszenicy durum i świeżą  zieloną  pietruszką   ( 200 ml + 60 ml )  – 1,3,9

Kotlet  z  kurczaka w panierce z  mąki pełnego przemiału -ziemniaki tłuczone z mlekiem, warzywa gotowane na parze  (  70 gr  + 150gr. + 60 gr. )   – 3,7                                                                                              

Kompot  150 ml                                                                                                           

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE                                                   

                                               

PIĄTEK

Zupa pomidorowa zabielana zaciągana pulpą z włoszczyzny i makaronem z pszenicy durum i świeża zieloną pietruszką             ( 200ml + 60g )- 1,3,7,9                            

Filet z mintaja panierowany w bułce tartej z domieszką mąki z pełnego przemiału, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem ( 60 gr. + 150 gr. + 60gr. )   – 1,3,4,7                                                                                                                                                                                                                           Kompot  150 ml                                                                                                                                                         

PODWIECZOREK ; MIX  WARZYW  I  OWOCÓW , CHAŁKA   Z  MIODEM                   

 

Jadłospis dla dzieci dieta

23.04. 2019 r. – 26.04.2019 r.

 

WTOREK

Zupka z buraczków czerwonych ,  zagęszczana pulpą z włoszczyzny makaronem z pszenicy durum (200 ml+ 60 gr. ) – 1,3,9

Gołąbki z kapustą włoską, sos pomidorowy,  ryż paraboliczny ( 120gr. +180gr. ) – 1,9  

Kompot  150 ml                                                                    

PODWIECZOREK ; MUS BRZOSKWINIOWO- JABŁKOWY ,PAŁKI KUKURYDZIANE                                           

                                                    

ŚRODA                  

Zupa z soczewicy czerwonej z  mięsem wieprzowym i warzywami  , świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9

Bogracz  z  kluskami , sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem i zieloną pietruszką   ( 2 sztuki + 100 ml + 60gr. )  –  1,3                                                                                                                                                                   

Kompot 150ml                                                                                              

PODWIECZOREK ; JABŁKO, KRĄŻKI RYŻOWE                                    

                                                

CZWARTEK

Rosół  z makaronem z pszenicy durum i świeżą  zieloną  pietruszką  250 ml  – 1,3,9

Kotlet  z  kurczaka w panierce z mąki pełnego ziarna –  ziemniaki z wody , warzywa gotowane na parze  – (  70 gr   + 150gr. + 60 gr. )  – 3                                                                                                               

Kompot  150 ml                                                                                                  

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE  ( olej rzepakowy ,mleko sojowe)                                   

 

PIĄTEK

Zupa pomidorowa niezabielana zaciągana pulpą z włoszczyzny i makaronem z pszenicy durum i świeża zieloną pietruszką    ( 200ml + 60gr. ) – 1,3,9  

Filet z mintaja panierowany w bułce tartej z domieszką mąki  z pełnego przemiału, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem  ( 60 gr. + 150 gr. + 60gr. )   – 1,3,4                                                                                                                 

Kompot  150 ml                                                                                                                                                                                 

PODWIECZOREK ; MIX  WARZYW  I  OWOCÓW, PIECZYWO CHRUPKIE Z MIODEM