Jadłospis dla dzieci

 Jadłospis dla dzieci

01.07.2019 – 05.07. 2019     

PONIEDZIAŁEK     

Zupa ogórkowa , zabielana na włoszczyźnie z ziemniaczkami i  świeżą zieloną  pietruszką 250 ml – 7

Spaghetti po Bolońsku, surówka z białej kapusty z  brzoskwiniami  (180gr+120gr)-1,3,9

Kompot 150 ml                                                                     

PODWIECZOREK ; OWOCE SEZONOWE, BISZKOPTY                                                                                                                           

                                                     

WTOREK                                                                             

Zupa pomidorowa zabielana, zagęszczana pulpą z włoszczyzny z makaronem i świeżą zieloną pietruszką (200ml + 60 gr.) – 1,3,7,9        

Kotlet mielony grillowany, ziemniaki tłuczone z mlekiem, kapusta modra gotowana z surowym tartym jabłkiem – 1,3,7 ( 60 gr. + 150 gr. + 60 gr. )          

Kompot  150ml                                                                              

PODWIECZOREK ; JOGURT NATURALNY , PAŁECZKI KUKURYDZIANE                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                      

ŚRODA                                                                                       

Zupa fasolowa – różne gatunki fasoli   na włoszczyźnie z ziemniaczkami  250 ml – 9

Naleśniki  pszenno – żytnie ( mąka pełnoziarnista) z serem lub pieczonym  jabłkiem, polewa owocowa z miksowanych truskawek (dwie sztuki + 20 gr. + 10 gr dodatków na sztukę ) – 1,3,7 

Kompot 150 ml                                                         

PODWIECZOREK; OWOCE SEZONOWE, HERBATNIKI BB                         

                                                    

CZWARTEK

Rosół z makaronem z pszenicy durum z  świeżą  zieloną pietruszką ( 200rg + 60gr ) – 1,3,9

Kotlet z kurczaka , ziemniaki tłuczone z mlekiem, groszek z marchewką  ( 70 gr.+ 150 gr. +60 gr. ) – 1,3,7

Kompot   150 ml                                                                          

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE

                                                     

PIĄTEK

Zupa jarzynowa  z kaszą jaglaną ,zabielana  z  świeżym koperkiem  250 ml – 7,9

Paluszki rybne z fileta, ziemniaki tłuczone z mlekiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką , tartym jabłkiem i zieloną pietruszką (dwie sztuki + 150 gr. + 5 gr. )  -1,3,4,7

Kompot  150 ml                                                                               

PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCÓW, CHAŁKA Z MIODEM

 

Jadłospis dla dzieci dieta

01.07. 2019 r. – 05.07.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK     

Zupa ogórkowa  niezabielana włoszczyźnie z ziemniaczkami i  świeżą zieloną  pietruszką – 250 ml – 9

Spaghetti po Bolońsku, surówka z białej kapusty z  brzoskwiniami  (180gr+120gr)-1,3,9           

Kompot 150 ml                                                                                    

PODWIECZOREK ; OWOCE SEZONOWE, BISZKOPTY                                                                                                                         

                                                   

WTOREK                                                                                   

Zupa pomidorowa niezabielana zagęszczana pulpą z włoszczyzny z makaronem i świeżą zieloną pietruszką (200ml + 60 gr.) – 1,3,9        

Kotlet mielony grillowany, ziemniaki z wody, kapusta modra gotowana z surowym tartym jabłkiem  – 1,3 ( 60 gr. + 150 gr. + 60 gr. )         

Kompot  150ml               

PODWIECZOREK ; MUS BRZOSKWINIOWO -JABŁKOWY, PAŁECZKI KUKURYDZIANE                                                                                                                                                                                                                                                                                 

ŚRODA                                                                                       

Zupa fasolowa – różne gatunki fasoli   na włoszczyźnie z ziemniaczkami  250 ml – 9

Naleśniki  pszenno – żytnie ( mąka pełnoziarnista) na wodzie z dżemem,polewa owocowa z miksowanych truskawek (dwie sztuki + 20 gr. + 10 gr dodatków na sztukę ) – 1,3

Kompot 150 ml                                                          

PODWIECZOREK; OWOCE SEZONOWE, KRĄŻKI RYŻOWE                           

                                                 

CZWARTEK

Rosół z makaronem z pszenicy durum z  świeżą  zieloną pietruszką ( 200rg + 60gr ) – 1,3,9

Kotlet z kurczaka , ziemniaki z wody, groszek z marchewką ( 70 gr.+ 150 gr. +60 gr. ) – 1,3

Kompot   150 ml                                                                                 

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE  ( olej rzepakowy ,mleko sojowe)

                                                   

PIĄTEK

Zupa jarzynowa  z kaszą jaglaną i  świeżym koperkiem  250 ml – 9

Paluszki rybne z fileta, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty z marchewką , tartym jabłkiem i zieloną pietruszką (dwie sztuki + 150 gr. + 5 gr. )  -1,3,4

Kompot  150 ml                                                                                      

PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCÓW, PIECZYWO CHRUPKIE Z MIODEM