Jadłospis dla dzieci

 Jadłospis dla dzieci

17.02.2020 – 21.02. 2020     

 

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak słodko -kwaśny na włoszczyźnie z świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9

Pierogi z mięsem i cebulką pieczoną, sałatka szwedzka ( 5 sztuki + 20 gr.+ 50 gr. ) – 1,3,7,9                                                       

Kompot 150 ml                                                                                             

PODWIECZOREK ; BANAN,BISZKOPTY                                             

 

WTOREK

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem żytnim z pełnego ziarna, zagęszczona pulpą z włoszczyzny, świeża zielona pietruszka    ( 200ml + 60gr. ) – 1,3,7,9

Pieczeń ze schabu duszona w śliwkach, ziemniaki tłuczone z mlekiem, buraczki

czerwone gotowane z surowym tartym jabłkiem ( 120gr + 150gr. + 60gr. ) – 1,7,9

Kompot 150ml                                                                                                                        

PODWIECZOREK ; JOGURT  NATURALNY ,PAŁECZKI KUKURYDZIANE

 

ŚRODA

Zupa grochowa na włoszczyźnie 250 ml – 9

Racuchy z mąki mieszanej pszennej i  żytniej ( pełne ziarno) z  tartymi jabłkami , polewa  z

miksowanych owoców – truskawki i porzeczki  ( 2 sztuki + 50gr. ) -1,3,7           

Kompot  150 ml                                                                                                                                   

PODWIECZOREK ; JABŁKO, HERBATNIKI  BB                                                                                                                                               

                                                          

CZWARTEK                

Zupa wiedeńska – rosół z warzywami , kaszką manną i świeżą zieloną pietruszką  ( 200 ml + 60gr ) – 1,3,9        

Kurczak w potrawce ( sos na jogurcie naturalnym) z ryżem parabolicznym, groszek z marchewką  (120gr. + 150gr. + 60gr. ) – 1,7,9                                                                                                                                

Kompot  150ml                                                                                                                     

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE                               

                                                           

PIĄTEK                                            

Zupa warzywna z dorszem  i świeżym koperkiem 250 ml – 7,9 

Placki ziemniaczane, jogurt naturalny, świeże ogórki, dymka  ( 180gr. + 20gr.+50gr.)   – 1,3,4,7,9

Kompot 150 ml                                                                                                                            

PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCE, CHAŁKA Z MIODEM

 

      

                                                                                                                                                                                            

 

Jadłospis dla dzieci dieta

17.02. 2020 r. – 21.02.2020 r. 

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak słodko -kwaśny na włoszczyźnie z świeżą zieloną pietruszką 250 ml – 9                  

Pierogi z mięsem i cebulką pieczoną, sałatka szwedzka   ( 5 sztuki + 20 gr.+ 50 gr. ) – 1,3,9                                                                                                                      

Kompot 150 ml                     

PODWIECZOREK ; BANAN, BISZKOPTY                                            

 

WTOREK

Zupa pomidorowa niezabielana z makaronem z pszenicy durum, zagęszczona pulpą z włoszczyzny, świeża zielona pietruszka    ( 200ml + 60gr. ) – 1,3,9

Pieczeń ze schabu duszona w śliwkach, ziemniaki  z wody, buraczki czerwone gotowane z surowym tartym jabłkiem ( 120gr + 150gr. + 60gr. ) – 1,9

Kompot 150ml                                                                                                                    

PODWIECZOREK ; MUS BRZOSKWINIOWO JABŁKOWY,PAŁECZKI KUKURYDZIANE

 

ŚRODA

Zupa grochowa na włoszczyźnie 250 ml – 9

Racuchy  na wodzie z mąki mieszanej pszennej i  żytniej ( pełne ziarno) z  tartymi jabłkami, polewa  z miksowanych owoców – truskawki i porzeczki  ( 2 sztuki + 50gr. ) -1,3           

Kompot  150 ml                                                                                                                                                                                                                                                                  PODWIECZOREK ; JABŁKO, KRĄŻKI RYŻOWE                                                                            

                                               

CZWARTEK                

Zupa wiedeńska – rosół z warzywami , kaszką manną i świeżą zieloną pietruszką (200 ml + 60gr ) – 1,3,9                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Kurczak w potrawce sos niezabielany  z ryżem parabolicznym, groszek z marchewką  (120gr. + 150gr. + 60gr. ) – 1,9               

Kompot  150ml                 

PODWIECZOREK ; CIASTO DOMOWE                             

                                                         

PIĄTEK                                                           

Zupa warzywna z dorszem i świeżym  koperkiem 250 ml – 9                                                                                                                   

Placki ziemniaczane, świeże ogórki, dymka( 180gr. + 20 gr.+50gr.) – 1,3,4,7,9

Kompot 150 ml                                                                                                                            

PODWIECZOREK ; MIX WARZYW I OWOCÓW, PIECZYWO CHRUPKIE Z MIODEM